Kostholdsråd

Levende eller død mat

Tenk deg at du har to hyller på kjøkkenet ditt – en merket med «levende mat», den andre med «død mat».

På «død mat»-hyllen er det en liten merkelapp med denne teksten: «Disse matvarene vil gjøre deg disponert for sykdommer, forårsake degenererende sykdommer, for eksempel diabetes, hjerte-karsykdommer og leddgikt samt gjøre deg overvektig. De vil også gjøre deg sliten og gi deg økt risiko for høyt blodtrykk og høyt kolesterol».

På «levende mat»-hyllen står det imidlertid følgende: «Disse matvarene vil beskytte kroppen din mot kreft, hjertesykdom, alle degenerende sykdommer og overvekt, og de vil skjerpe hjernen din, og gi deg krefter og live deg opp».

Hvilke hylle vil du velge maten din fra? De to hyllene er ikke fantasifostre. De er virkelige. I hyllene og skuffene på kjøkkenet, i fryseren og kjøleskapet har du nå mest sannsynlig matvarer som gir liv og mat som ikke er bra for deg.

Levende mat ble skapt som næring for oss. Den finnes i rå eller nesten rå tilstand. Levende mat er blant annet frukt, grønnsaker, korn, frø og nøtter. Levende mat ser sterk, sunn og levende ut. Levende mat plukkes, høstes eller presses, i motsetning til å raffinere/bearbeide, pakkes og stables på en hylle. Levende mat gir liv.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *