Kostholdsråd

Raffinert sukker er et menneskeskapt produkt, i motsetning til de naturlige sukkerartene man finner i levende mat. Hvorfor er sukker så skadelig?

I flere blogg innlegg skal vi prøve å belyse hvorfor.

Sukker kan gjøre deg tykk

Når du konsumerer store mengde sukker, gir bukspyttkjertelen beskjed om å produsere insulin – et signal til kroppen om å lagre fett.

Når du spiser for mye sukker, går kroppen din i fettlagringsmodus. Sukker skaper en syklus av sug etter mer sukker, og dette hever insulinnivåene. Insulin er et kraftig hormon som gir kroppen beskjed om å lagre fett.

Sukker svekker immunforsvaret ditt

Sukker forårsaker en midlertidig svekkelse av T-cellene, som beskytter deg mot virus, og B-cellene, som produserer antistoffer. Det hemmer de hvite blodlegemene som kalles fagocytter, som beskytter deg mot bakterier. Det å spise 100 gram enkle karbohydrater kan redusere de hvite blodlegemenes evne til å fortære og ødelegge mikroorganismer med 50% i flere timer. Resultatet er at du blir mer utsatt for bakterier- og virusinfeksjoner.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *