Mental Trening

«Attitude is everything» hører vi ofte. Dessverre er det ganske enkelt ikke sant. Løftet om at holdningen er alt, er hul og svak. Faktisk, hvis du tror at holdningen er alt, kan det faktisk skade deg mer enn det hjelper deg. Hvis vår holdning var alt, ville det eneste som ville skille meg fra en vellykket sangkarriere være troen på at jeg kunne gjøre det. Det er en annen faktor som står i veien: talent. Ingen holdning er sterk nok til å kompensere for mangel på dyktighet.

Men din holdning kan utgjøre forskjellen! Holdning/Attitude er ikke alt, men det er en ting som kan gjøre en forskjell i livet ditt.

«Det er en liten forskjell i mennesker, men den lille forskjellen gjør en stor forskjell. Den lille forskjellen er holdning. Den store forskjellen er om det er positiv eller negativ «W. Clement Stone.

Din holdning farger/påvirker hvert aspekt av livet ditt. «It is like the mind’s paintbrush”. Det kan male alt i lyse, livlige farger – skape et mesterverk. Eller det kan gjøre alt mørkt og kjedelig. Holdning er:

–        Det som viser ditt sanne jeg

–        Røttene i ditt indre liv som viser seg i ytre adferd

–        Det er din beste venn eller din verste fiende

–        Det er ditt syn på livet basert på dine tidligere erfaringer

–        Det er det som trekker folk til deg eller støtter dem bort

–        Det er aldri fornøyd før det er uttrykt

–        Det er bibliotekaren av fortiden din

–        Det er stemmen til din nåtid

–        Det er profeten til din fremtid

 

Det er ikke en eneste del av ditt nåværende liv som ikke påvirkes av din holdning. Og fremtiden vil definitivt bli påvirket av holdningen du bærer med deg fra i dag fremover

Hva er holdning?

–        Det er tankelivet ditt på vrangen

–        En indre følelse som uttrykkes ved en ytre adferd.  Av alt vi “tar på oss”, er vårt uttrykk det viktigste

–        Holdningen vår viser synet vi har til det livet vi lever. Dersom vi motsetter oss det og forakter det, ønsker at vi kunne leve et annet menneskets liv, vil vi ha en dårlig holdning til egen tilværelse som gjør livet surt. Hvis vi omfavner det livet vi har, teller de gode tingene, og bruker det vi har i stedet for å klage på det vi ikke har, vil vi ha en god holdning og vi vil få et bedre liv.

–        Det er “profeten” av vår fremtid

–        Vår beste venn eller vår verste fiende

–        Det er det som trekker folk til oss eller holder dem unna

–        Det er den primære kraften som bestemmer om vi lykkes eller feiler.

–        Din holdning er ditt valg.

–        Robert J. Hastings sa, «Steder og omstendigheter garanterer aldri lykke. Du må selv bestemme om du vil være lykkelig. »

Hvor fikk jeg min holdning fra?

  1. Personlighet – hvem du er. Din personlighetstype – din naturlige «legninger» påvirker din holdning. Du er ikke fanget, men påvirket
  2. Miljø – hva som er rundt deg. Miljøet i din oppvekst har definitivt innflytelse på din holdning. Det har en påvirkning.
  3. Uttrykket og utsagn fra andre, og hvordan det preger/har preget dine følelser. Sterke ord eller positive ord fra en forelder eller en lærer kan få innvirkning på en persons holdning.
  4. Selvbilde – hvordan du ser deg selv. Hvordan du ser deg selv har en enorm innvirkning på holdningen din. Undersøk «etikettene» du bruker på deg selv. Hver etikett er en grense eller grense du ikke lar deg krysse. Hvis du har problemer med å komme dit du vil, kan problemet være inne i deg. Hvis du ikke endrer dine indre følelser om deg selv, vil du ikke kunne endre dine utadvendte handlinger mot andre.
  5. Samkvem og relasjoner – hvem du er sammen med. Man preges av mennesker som man bruker mye tid med og omgås med.
  6. Tro systemer – hva du tenker og mener. Mange av faktorene nevnt over kan ha sin utspring i din fortid. Men det som skaper og opprettholder dine holdninger i dag er dine tanker. Tankene dine har en stor innvirkning på dine holdninger. Hver tanke du har former ditt liv. Det du tenker om din nabo er din holdning til ham. Måten du tenker om jobben din, er din holdning til arbeid. Dine tanker om din ektefelle, familie medlemmer, menneskene på motorveien i rushtiden, og de som sitter i regjeringen skaper din holdning til hvert av disse områdene. Summen av alle dine tanker omfatter din generelle holdning.
  7. Valg – hva du gjør. De fleste ønsker å forandre verden for å forbedre livet, men den verden de trenger å forandre først er den som er inne i seg selv. Det er et valg – en som noen ikke er villige til å gjøre.

 

Tidlig i livet har du ikke mange valg. Du velger ikke hvor og når du blir født. Du velger ikke foreldrene dine. Du velger ikke ditt løp/din vei, din personlighetstype eller din genetiske sminke. Du velger ikke helsen din. Alt du er, og nesten alt du gjør, er ikke opp til deg. Du må leve med de forholdene du befinner deg i – du starter med kortene du er tildelt.

Men jo lenger du lever, jo mer blir livet ditt formet av dine valg. Jo lenger du lever, jo flere valg vil du gjøre – og jo mer ansvarlig er du for hvordan livet ditt blir. Generelt, jo lengre vi lever, desto mindre betingelser dikterer hvordan vi tenker og handler, og jo mer bestemmer våre valg hvordan vi lever. Og et av disse valgene er vår holdning. Din holdning er alltid ditt valg.

For å forandre livet ditt, må du velge å ta ansvar for holdningen din, og å gjøre alt du kan for å få det til å fungere for deg. Din holdning kan virkelig gjøre en forskjell. Det er opp til deg!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *